Bas Förbund logo

Princessklubbens våreskader 27-5 tom 29-5 2022

2022-03-01
Hej alla Princessvänner.
Här kommer lite information inför eskadern. I år kommer vi ha en utökad eskader som sträcker sig över hela helgen 27-29 maj.
Vi vill i år bjuda in medlemmar från hela landet. Ni som inte har möjlighet att komma med egen båt kommer kunna åka med andra medlemmar från Wasahamnen ut till Sandhamn. Eventuellt boende bokas på egen hand.
Eskadern kommer att utgå ifrån Wasahamnen varifrån vi sedan tar oss ut genom Stockholms fantastiska skärgård via Vaxholm, Lindalssundet, Kanholmsfjärden och vidare ut till vår slutdestination Sandhamn.
Om ni vill ansluta längs rutten så går det oxå bra. Meddela detta i samband med er anmälan.
Fredag,
Ankomst till Wasahamnen valfri tid under eftermiddagen. Meddela hamnkapten innan ankomst och uppge att ni tillhör Princessklubben.
Eftermiddagen i Wasahamnen är öppen för sponsorer och andra samarbetspartners.
Kl 18.00 så bjuder klubben på välkomstdrink och lite tilltugg.
Kl 20.00 så är det middag på Wasamuseets resturang.
Menyn består av,
– Wasas skagenröra toppad med löjrom på egen kavring.
– En klassisk Wallenbergare.
– Till kaffet kan man köpa till en tryffel om man önskar.
Lördag,
10.00 så är det gemensam avgång mot Sandhamn.
Ca 14.00 så räknar vi med att alla är förtöjda på Sandhamn. Klubben bjuder på välkomstdrink och tilltugg.
16.00 finns det möjlighet att gå på Champagneprovning på Seglarhotellet till förmånligt pris. Det krävs minst 10st deltagare och det måste bokas i förväg.
20.15 är det middag på Seglarhotellet. Valet av mat måste meddelas i förväg och görs i samband med anmälan.
Menyn består av ett val av 2st olika förrätter och varmrätter,
Förrätt
Alt 1,
Grön sparris med machesallad, friterad charlottenlök, fetaost och vegansk örtmayo.
Alt 2,
Råbiff med picklad lök, basilika, parmesankräm och krutonger.
Varmrätt
Alt 1,
Biff med kryddsmör, rödvinssky, rostad broccoli och friterad potatis.
Alt 2,
Bakad torskrygg med rostad blomkål, ansjovissmör, dill och kokt potatis.
Efterrätt består av,
Sorbet toppad med prosecco.
Båtplatser är ordnade både i Wasahamnen och på Sandhamn. Kostnad för detta görs upp på plats. Man lägger sig på anvisad plats och man hjälps åt att förtöja båtar.
Dryck beställs separat vid bordet på båda restaurangerna.
Allergier meddelas i förväg så försöker dom lösa det.
Då maten och antalet hamnplatser måste förbokas är anmälan bindande.
Mer detaljerad information kring anmälan, matbeställning och betalning kommer att skickas ut via medlemsappen.
Hoppas att så många som möjligt har möjlighet att närvara på detta trevliga event.

Hej alla Princessvänner.
Här kommer lite information inför eskadern. I år kommer vi ha en utökad eskader som sträcker sig över hela helgen 27-29 maj.
Vi vill i år bjuda in medlemmar från hela landet. Ni som inte har möjlighet att komma med egen båt kommer kunna åka med andra medlemmar från Wasahamnen ut till Sandhamn. Eventuellt boende bokas på egen hand.
Eskadern kommer att utgå ifrån Wasahamnen varifrån vi sedan tar oss ut genom Stockholms fantastiska skärgård via Vaxholm, Lindalssundet, Kanholmsfjärden och vidare ut till vår slutdestination Sandhamn.
Om ni vill ansluta längs rutten så går det oxå bra. Meddela detta i samband med er anmälan.
Fredag,
Ankomst till Wasahamnen valfri tid under eftermiddagen. Meddela hamnkapten innan ankomst och uppge att ni tillhör Princessklubben.
Eftermiddagen i Wasahamnen är öppen för sponsorer och andra samarbetspartners.
Kl 18.00 så bjuder klubben på välkomstdrink och lite tilltugg.
Kl 20.00 så är det middag på Wasamuseets resturang.
Menyn består av,
– Wasas skagenröra toppad med löjrom på egen kavring.
– En klassisk Wallenbergare.
– Till kaffet kan man köpa till en tryffel om man önskar.
Lördag,
10.00 så är det gemensam avgång mot Sandhamn.
Ca 14.00 så räknar vi med att alla är förtöjda på Sandhamn. Klubben bjuder på välkomstdrink och tilltugg.
16.00 finns det möjlighet att gå på Champagneprovning på Seglarhotellet till förmånligt pris. Det krävs minst 10st deltagare och det måste bokas i förväg.
20.15 är det middag på Seglarhotellet. Valet av mat måste meddelas i förväg och görs i samband med anmälan.
Menyn består av ett val av 2st olika förrätter och varmrätter,
Förrätt
Alt 1,
Grön sparris med machesallad, friterad charlottenlök, fetaost och vegansk örtmayo.
Alt 2,
Råbiff med picklad lök, basilika, parmesankräm och krutonger.
Varmrätt
Alt 1,
Biff med kryddsmör, rödvinssky, rostad broccoli och friterad potatis.
Alt 2,
Bakad torskrygg med rostad blomkål, ansjovissmör, dill och kokt potatis.
Efterrätt består av,
Sorbet toppad med prosecco.
Båtplatser är ordnade både i Wasahamnen och på Sandhamn. Kostnad för detta görs upp på plats. Man lägger sig på anvisad plats och man hjälps åt att förtöja båtar.
Dryck beställs separat vid bordet på båda restaurangerna.
Allergier meddelas i förväg så försöker dom lösa det.
Då maten och antalet hamnplatser måste förbokas är anmälan bindande.
Mer detaljerad information kring anmälan, matbeställning och betalning kommer att skickas ut via medlemsappen.
Hoppas att så många som möjligt har möjlighet att närvara på detta trevliga event